Foursides Pilates

  • Pilates has grown in popularity in the UK recently, and our client, a qualified Pilates instructor and physiotherapist, wanted to create a luxury environment in London for her customers to experience physical therapy in a new way, and maximise their musculoskeletal health. 

    Foursides Pilates was a four-week project in the south west of London, and involved a complete strip-out and refurbishment of an existing retail space. The monochrome aesthetic of this fit-out was the driving force behind the design decisions, and required smooth, seamless surfaces, and bespoke fittings that complemented the simple decor. Fire alarms and a secure door-entry system were installed, and new lighting was fitted throughout. Feature hoop pendant lights are in the main studio, along with wall lights, all in a matte-black finish. 

    The matte-black theme continues into the other fixtures, including the big bespoke mirrors fitted in the main studios, as well as the taps and towel rails in the bathroom and WC. These are contrasted by bright white tiles in a geometric herringbone pattern, which provide the splash backs in the treatment rooms, tea-point & the WC. New partitioning allowed the the space to become multi-functional, with a treatment room, tea-point, WC and second studio being created. A frosted-glass sliding door was installed between the reception area and second studio, so customers have privacy whilst taking part in sessions. 

    We decorated throughout in dark and light greys, with splashes of white to brighten up the space, and put up concrete-effect wallpaper to add texture, and to contrast with the sharp lines of the mirrors. The flooring is varied, going from concrete-effect vinyl in the studios to grey wood-effect vinyl in the reception & tea-point. The finishing touches really brought this refurbishment to life, with industrial-style mesh wall storage, bespoke worktops in the tea-point, and finally, the signage. Foursides' clean branding is white letters on grey, and we installed shop-front signage & wall graphics inside, to stamp their brand, and company ethos on the project.